Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Dodenherdenking 2018

Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op de begraafplaats aan de IJsseldijk werden de mensen herdacht die hun leven gaven voor de vrijheid van Nederland.

Rond 19:30 uur begon muziekvereniging Concordia met het spelen van gepaste muziek voor deze herdenking. Om 19.40 uur kwam de stoet met genodigden de dijk oplopen via de oprit bij De Korf, vooraf gegaan door twee slagwerkers.

Na aankomst op de begraafplaats, nam de heer Bax, van het comité 4 en 5 mei het woord. De circa 1000 aanwezigen hoorden Elika Shams die een gedicht over het thema “Vrede”. Concordia speelde hierna nog enkele gepaste muziekstukken.

Om precies 20:00 uur was het na het spelen van het geef acht signaal, twee minuten stil. Aansluitend hierop werd de Last Post gespeeld door een trompettist van Concordia, gevolgd door het Wilhelmus.

Burgemeester Martijn Vroom heeft een toespraak gehouden.

Er werden door vier kransen gelegd: door burgemeester Vroom, leden van de gemeenteraad, een viertal kinderen uit de kindergemeenteraad en twee mensen van het comité voor Afghaanse vluchtelingen. Als laatste legden twee kinderen van de scouting Johan Willem Friso bloemen neer.

Op de begraafplaats werden bij het graf van de vier, in de Tweede Wereldoorlog omgekomen militairen kransen gelegd. Hier liggen Gerrit de Vries, 29 jaar oud; Jan Buijs, 19 jaar oud; Jan Mourik, 30 jaar oud en Johannes Nobel, 28 jaar oud begraven.